2010. november 19., péntek

Bambina


Megkaptuk a 2 hónapos oltásokat, a választottakkal összesen hatot, 3-3 a combikba. Nem volt Panna túl hálás a dokinéninek, teljesen kiakadt szegényke. Másnap be is lázasodott, de egy nap alatt megúsztuk, csak aluszékony volt 3 napig, addig legalább nem kellett gyötörni a tornával. Ami azóta már nem is gyötrelem!Ezt is megértük!Ha jó pillanatban kapom el, amikor már nincs nagyon tele a poci, de még nem is álmos annyira, akkor sírás nélkül végigtudjuk csinálni (szinte), sőt néha mosolyog is, és az eddig legjobban utált gyakorlatokat már követeli:) napi 3x csináljuk, és ki tudja ennek köszönhető-e, de már mindkét irányba megy a fejforgatás, és emeli a kis buksiját is lelkesen, szóval mondhatni beindult a kisasszony (koppkopp). És ha ez nem lenne elég, már fogdos is, textilképet, kisegeret, és nézi a csöpp kis kezét is, zabálnivaló ha ezt még nem említettem volna:) Viszont voltunk 2 hét kihagyás után Dévény masszírozáson, amit ökívületben végigordított. Meg is jegyeztem a csajnak, hogy ebben a 2 hétben érdekes módon rengeteget fejlődött, de nem akarta meghallani...Valahogy nincs túl jó érzésem evvel a módszerrel kapcsolatban, nekünk lehet hogy ez nem kéne, még kísérletezünk.

Tóthék





2010. november 8., hétfő

Kis kobold

Kis szenzomoci

Meg volt az első Margit kórházas kontroll. A doktornő lecsekkolta a picúrt és azt állapította meg, hogy fejlődött, de persze mindent ugyanígy kell továbbcsinálni, mert lát még kényszermozgásokat. Ez annyit takar, hogy az ő izomtónusa túl feszes, ezáltal sokszor feszítget különböző pózokban, például a hátát homorítja, domborítja, és ehhez bevonja a teste minden porcikáját is. Mi ezeket a mozgásokat örömmel vettük, mert egyébként tüneményesen tekergőzik, de a doktornő mondta, hogy ennek annyira ne örüljünk, de majd reméljük kinövi. Az elején cselesen megkérdezte hányszor tudjuk csinálni a tornát, én meg cselesen mondtam, hogy ötször, ahogy előírták. A valóságban kétszer, és azt is több részletre bontva, a héten próbálunk áttérni a napi háromszori tornászásra. Gyakorlatot nem hagyhatunk el addig, amíg a valóságban el nem kezdi azt csinálni, pl. forgás, és nem csökkenthetjük a tornák számát se. Viszont nem is kellett növelni! Amúgy múlt héten fürdés után a pelenkázón átfordult hasra, ma pedig hasról hátra, amit a torna közben gyűlöl. Szóval lehet, hogy tényleg erre van szükség!És!Végre szombaton átforgatta balról jobbra is a buksiját. Már minden színeset átpakoltam a jobb oldalra, a bal oldalra pedig fehér lepedőt akasztottam, és lám, unatkozott ott, kénytelen volt átfordulni. Azt nem mondom, hogy ezt azóta sűrűn teszi, de képes rá. A doktornőnél persze azonnal megcsinálta, magyarázhattam is én neki segítségkérően, hogy már nem tudok mit kitalálni, hogy odacsaljam, mert közölte, hogy látom, hogy megy, csak foglalkozni kell vele. Mintha nem próbáltam volna ki már az ég világon mindent!De a mi kis szenzomotorunk tud viselkedni, ezt már máskor is megállapítottuk. Hétvégén már többször is előfordult, hogy 2 gyakorlat kivételével már nem sírt torna közben, úgyhogy most lelkesen és bizakodva motorozgatunk.

Asszisztáltan mászik
Felül egy atyai pusziért
Lebegő ülés (ez mindig az utolsó, a 8., kicsit elfárad)

2010. november 3., szerda

Mosoly


Nagyításnál látszik a cikk amit közben olvastam...Tényleg nem photoshop, a véletlen műve, és persze Pannáé!

Cuki

Nem vagyok már cukros!!Eddig sem éreztem már magam annak önhatalmúlag, de a mai vérvétel azért megnyugtatott, hogy semmi esetre se kell tovább kínoznom magam a diétával, úgyhogy a következő terhességig búcsút intek hivatalosan is az effajta egészséges étrendnek!Legalább a csoki maradjon meg vészhelyzetekre, meg mindenkorra!Panna nyűglődéseire pedig rátaláltunk a csodaszerre: "Puma a fán". Ez egy olyan baba tartási mód, amiben egy másodperc alatt elhallgat és csak hagyja, hogy ringassuk a kis valagát. De azt hiszem ez így kölcsönösen jó mindenkinek!:)
A fejlődési szakaszok mozgásfejlődési részében a fejforgatás és emelés szakaszában mindkettőt produkálja, de forgatni csak jobbról balra teszi, fordítva nem. Pénteken megyünk kontrollra a Margit kórházba, a szadista tornásokhoz, majd ők megmondják, hogy ez a jobb oldali érintettség jele-e vagy sem. Most tényleg remélem, hogy egy újabb gyakorlatot kapunk a meglévő 8-hoz, ami ezen segít!

Huncutka

Megkezdődött a gőgicse korszak. Zabálnivaló!!És evvel huncutabb, mint valaha!És még mindig tiszta apja, mindenkinek dumál, babatükörnek, forgó állatoknak, színes képeknek, mint apuci a közértesnek, a szomszédnak vagy aki épp arra vetődik:) Roppant kommunikatív, mindenkinek kioszt egy-két mosolyt is!


Rémálom


Már vagy 2-3 hete nem történt semmi, furcsa is volt. Már mint semmi rossz. Ehhez nem vagyunk mostanában hozzászokva. Hát nem is sokáig nyalogathattuk a mézes madzagot, szombat éjjel a változatosság kedvéért beriasztott a légzésfigyelő. Nem volt téves. Háromszor csippant előtte már figyelmeztetőleg, akkor mire bevágtáztunk már szuszogott, a negyediknél mire beértünk már az éles riasztás kapcsolt be. Attila ért előbb oda, azonnal megrázta kicsit az ágyban, ő meg szemrehányóan nekiállt nyújtózkodni, mert megzavartuk legszebb álmában. Hát nekünk meg maga volt a rémálom!!Azóta állandóan azt nézzük alvás közben hogy csammog-e a cumija, emelkedik-e a mellkasa...A séták is rizikósak lettek, mert ott nincs velünk a légzésfigyelő csak a para, meg a percenkénti benézegetés. Pont aznap délután kapott egy éjszakai fényként szolgáló sólámpát. Mondják hogy a sárgás fény nyugtat, de hogy ennyire??Másnap este evés közben is bekapcsoltam, és utána se tudtuk felkelteni fürdeni, úgyhogy a szülők idegeinek nyugtatására átkerül a hálóba vagy a kukába!