2011. február 8., kedd

Pörög forog



Megtörtént az áttörés!Átfordult Pannus hasról hátra is!Mondjuk nem oldotta meg egyelőre a hason hiszti problémát, de felcsillant a remény. Eddig balra tökéletesítette, jobbra egészen más technikával dolgozik, ami nem is vált be annyira, de a lényeg, hogy csinálja, aztán majd gyakorlat teszi a mestert. Reggelente (újabban 6-kor) nem sír, csak halljuk, hogy motoszkál és dumál a sötétben, belopódzunk, hogy cumit adjunk neki, hátha nyerünk még egy óra alvást, de cumival a szájában minden értelemben átfordulva találjuk. Hogy rakta be a cumit, hogy fordult meg és hogy tekeredett el 90, 180 fokban??Mostanában már kinövi a járókát is, a forgásban gátolják a rácsok, csak az IKEA óriáskígyó: Barnslig Olmen legyőzése marasztalja, imádja.

Elmentünk csípőszűrés kontrollra, ahol minden rendben volt, de véletlenül a doktor néni észrevette, hogy a bal lábán kiáll a 2. ujj. Tehát ha most járna, 4 ujjon tenné. Általában örökletes, de most nem tűnik annak, egyelőre figyeljük, de ha nem múlik el a jelenség 8. hónapra, akkor jön az ujjrendezős ortopéd cipő.

Hétfőtől indult a meggy szezon!A hozzátáplálás újabb lépcsőjén először magabiztosan indultunk a házi fagyasztott gyümivel, de aztán az éretlen emésztőrendszer visszaküldte a feladónak. Még próbálkozunk, de lehet, hogy a répát felállítjuk a kispadról. Ami azért került oda, mert Pannácska drága ahogy megízlelte a karotta zamatát, azonnal kiprüszkölte a pulcsimra az egészet. Na a rizspép majd remélem mindent megold!És ugyan elveszve a nézetek között, de adagoltunk egy kis glutént is már speckó gríz formájában. Még talán tavaly is azt mondták az okosok -a hozzáértőt itt kizárnám-, hogy kizárólag csak 6 hónapos kor után kaphat a baba glutént, mert erősen allergizálhat, aztán jött, hogy a 7. hónapig kell kapnia, ma meg a 4.-6. hónap között meg kell kapnia az első adagot, mert így kevésbé okozhat galibát. Persze a másik tábor fél éves koráig semmit nem adna anyatejen/tápszeren kívül. Szinte hihetetlen, hogy alig van olyan dolog, amiben egyetértés lenne ezen foglalkozáson belüliek között (védőnő, orvos…), mi meg találjuk ki kire és mi alapján hallgatunk. Anyukáink ilyenkor már adták a háztartási kekszet, meg a babapiskótát. Ma az utóbbitól kihullana a szakik haja, mert például tojást tartalmaz, ami azt hiszem 1 éves korig tilos. Ennyire még nem rágtam magam előre a témában, mindig elakadok. De akkor hogy nőttünk fel ilyen étrenden? (feltételezem simán)

2 megjegyzés:

  1. Hát igen. Ember legyen a talpán aki a hozzáértők útmutatásain kiigazodik, így marad a jó öreg anyai megérzés.
    Panna nagyon gyönyörű továbbra is.

    VálaszTörlés
  2. Kiegészülve a fórumos barátnők megérzéseivel;)Remélem nyáron Balcsin megcsodáljuk végre egymás gyönyörűségeit!!

    VálaszTörlés